U trendu

Episkopi Maksim i Irinej na razgovoru Trampa s verskim lider

VAŠINGTON – Americki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa verskim liderima u Sjedinjenim Državama, među kojima su bili i episkopi SPC, zapadnoamerički Maksim i istoistočnoamerički Irinej.

Tramp je obećao pomoć crkvama, posebno kad je reč o internetu, kako bi predstojece praznovanje Uskrsa moglo da se organizuje u skladu sa merama zaštite i socijalnog distanciranja, objavio je portal sabornik.net, koji je ovu informaciju podelio sa Tanjugom.

U razgovoru je učestvovao i američki potpredsednik Majk Pens, koji je pohvalio verske lidere, jer su podržali socijalno distanciranje iako je to značilo manje okupljanja na verskim skupovima.

„Dolazi nam značajna godina. Pobedićemo ovu kugu. Pobedićemo uskoro ovaj virus“, rekao je Tramp predstavnicima hrišćanske i jevrejske zajednice u video konferencijskom obraćanju, a uoči Uskrsa i Pesaha, prenosi tv mreža NBS njuz.

Kako se zbog pandemije mnoge crkve i kongregacije pripremaju da svoje službe prenose uživo, putem televizijskih kanala i društvenih mreža, Tramp je kazao da je razgovarao sa provajderima telekomunikacionih mreža kako bi se obezbedio pouzdani internet protok usled povećanog korišćenja interneta.

„Približava nam se Veliki Petak i Vaskrs, Hristovo stradanje i vaskrsenje… A Jevrejski narod proslavlja izbavljenje iz ropstva koje im je Gospod doneo. Tužno je što u nedelju nećemo moći da budemo zajedno“, rekao je Tramp, prenosi portal.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.