U trendu

Er Frans: Smanjen broj letova zbog štrajka u Francuskoj

Francusko civilno vazduhoplovstvo preporučilo je svim aviokompanijama da smanje broj planiranih letova sa francuskih aerodroma zbog najavljenog generalnog štrajka u toj zemlji, saopštila je aviokompanija Er Frans (Air France).

Nacionalna aviokompanija navela je da je smanjila broj planiranih letova i da će danas saobraćati 100 odsto letova na dužim relacijama, 75 odsto letova srednje dužine sa aerodroma Šarl de Gol i 60 odsto kratkolinijskih letova za i sa aerodroma Pariz-Orli i drugih francuskih aerodroma.

Er Frans je dodao da se mogu očekivati odlaganja i otkazivanja u poslednjem trenutku.

U Francuskoj je za danas pored štrajka najavljeno i oko 140 protesta zbog planirane reforme koja bi dovela do ukidanja radnih mesta u javnim službama.

Gradjani koji imaju važeću Air France ili HOP! kartu za putovanje 22. marta unutar Francuske, Evrope ili Severne Afrike izdatu najkasnije 20. marta, mogu da odlože putovanje za period izmedju 25. i 28. marta 2018, promenom rezervacije direktno na sajtu www.airfrance.rs ili u mobilnoj aplikaciji nadju odeljak „Vaše rezervacije“, gde mogu promeniti rezervaciju bez dodatnih troškova za istu putničku klasu. 

Pored ovoga, putnici se mogu odlučiti i da odlože svoj let i nakon 28. marta 2018. godine, promene zemlju odredišta ili polaska ili u potpunosti otkažu putovanje. U tom slučaju avio-kompanija nudi vaučer koji važi godinu dana za sve Air France, KLM ili HOP! letove. Ovaj vaučer nije moguće zameniti za novac.

Link za promenu rezervacije: https://www.airfrance.fr/FR/en/local/core/engine/mmb/MmbAction.do

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.