U trendu

Erdogan negira da trguje sa Islamskom državom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odbacio je danas navode Rusije da su on i njegova porodica profitirali od trgovine naftom s Islamskom državom.
„Niko nema prava da iznosi takve uvrede kao što je sugestija da Turska kupuje naftu od Islamske države“, rekao je Erdogan u Kataru.

On je rekao da „Turska nije izgubila svoje moralne vrednosti da kupuje naftu od terorističke organizacije“.

„Oni koji iznose takve uvredljive tvrdnje imaju obavezu da ih dokažu. Ako to urade, ja neću ostati na predsedničkom položaju ni jedan minut. Ali i oni koji iznose takve tvrdnje takodje moraju da odu ako ih ne mogu dokazati“, rekao je Erdogan.

Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov izjavio je danas da predsednik Turske i njegova porodica imaju ličnu korist od ilegalne trgovine naftom s pripadnicima terorističke organizacije Islamska država.

Antonov je rekao novinarima da Moskva ima dokaze da su Redžep Tajip Erdogan i njegova porodica umešani u trgovinu naftom s Islamskom državom i da od toga imaju ličnu korist.

Antonov i njegove kolege su u ministarstvu odbrane pokazali stranim vojnim atašeima satelitske snimke za koje tvrde da pokazuju pripadnike Islamske države kako transportuju naftu u Tursku.

Odnosi Turske i Rusije su zaoštreni pošto je turska oborila ruski vojni avion za koji tvrdi da je ušao u turski vazdušni prostor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.