U trendu

Erdogan optužio Evropu da je napravila groblje izbeglica na Mediteranu

Turski predsednik Reežep Tajip Erdogan optužio je danas evropske zemlje da su Sredozemno more pretvorile u „groblje izbeglica“, reagujući na fotogragiju malog sirijskog izbeglice pronađenog udavljenog na turskoj obali. „Evropske zemlje su pretvorile Sredozemno more u groblje izbeglica i sve one snose odgovornost za svakog preminulog migranta“, rekao je Erdogan.

„Pronađeno je telo trogodišnjeg deteta na našoj plaži. Zar ne bi trebalo da celo čovečanstvo snosi odgvornost?“, rekao je turski predsednik uoči početka sastanka ministara finansija i guvernera centralnih banaka zemalja grupe G20.

Erdogan je ocenio da se u Sredozemnom moru „ne dave samo izbeglice već čovečanstvo“ osuđujući odbijanje evropskih zemalja da prime sirijske izbeglice.

Turski predsednik je podsetio da je njegova zemlja primila oko dva miliona sirijskih izbeglica od početka građanskog rata u Siriji 2011. godine.

Fotografija malog Ajlana Kurdija kako leži mrtav na plaži kod Bodruma obišla je ceo svet. Njegov stariji, petogodišnji brat i majka su takođe umrli.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar