Erdogan optužio lidera Kurda za provokaciju i izdaju

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan optužio je danas lidera prokurdske opozicione Narodne demokratske partije (HDP) Selahatina Demirtasa za “provokaciju i izdaju”, zbog izjave podrške o samoupravi Kurda na jugoistoku Turske.

Demirtas je na završnici dvodnevnog kongresa kurdskih grupa podržao deklaraciju u kojoj se poziva na uspostavljanje autonomije za Kurde, preneo je AP.

Turski tužilac je pokrenuo istragu protiv Demirtasa i drugih kurdskih političara zbog podrške deklaraciji.

Erdogan je izjavio da će narod i zakon doprineti da partija i lideri Kurda “nauče lekciju”.

(Tanjug)

Jedan komentar

  • Korak do Sna

    Vidi ti ovog Erdogana, mada ništa neobično i neočekivano od njega. Ne da Kurdima makar kulturnu autonomiju, a olako je među prvima Turska priznala KOSOVO kao državu i glasala da se primi u Unesko. Znači, baš je briga za tamo jednu SRBIJU,a kad su oni u pitanju, ne daju ni pedalj svoje zemlje. U tome nisu sami, mnoge države su olako glasale da nam se otme Kosovo. U Turčina nikad vjere. Znači, on će sad silu da upotrebi protiv Kurda, a Srbe su krivili da terorišu Šiptare na Kosovu, iako je bilo obratno i traje do dana današnjega, i oteli nam na silu KOSOVO! Stvarno licimerno i odvratno od Erdogana i mnogih država koje ovakvu Tursku politiku tolerišu, dok Srbe non-stop pritiskaju sa nečim i prijete da ih neće primiti u EU, bez priznanja Kosova! Užas i bijeda Evrope i Amera prema Srbiji i njenom Narodu!

Ostavite komentar