najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Erdogan: Osim EU, Turska ima alternativu

Turska još nije odustala od ambicija da postane članica Evropske unije, ali ako taj proces ne bude napredovao, zemlja ima još “drugih alternativa”, poručio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

“Još nismo zatvorili knjigu EU”, rekao je Erdogan na jednoj međunarodnoj konferenciji u Istanbulu, prenosi AFP.

“Ali niko ne sme da zaboravi da Turska uvek ima drugih alternativa”, dodao je Erdogan.

Ne precizirajući o kojim alternativama se radi, Erdogan je naveo da su razgovori sa drugim potencijalnim partnerima u toku, navodi Rojters.

“Naš put možemo da nastavimo sa nekim od njih”, rekao je predsednik Turske.

Nakon što je Evropski parlament usvojio neobavezujuću rezoluciju o zamrzavanju pregovora sa Ankarom prošle nedelje, Erdogan je rekao da Turska ne mora “po svaku cenu” da se pridruži EU.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Lokum

    Ima i SRBIJA da hoće..No su mnogi u ovu vlast koji ne znaju na koju stranu vuču,Čas za EU čas ne u EU..Evropa godinama dezavujiše Srbiju i da priznaju Kosovo kao suseda neće je primiti u tu famoznu EU..A Srbija ima altranativu ali ima mnogo prodanih duša između političarima da se nezna ko odakle prima lovu..Jedni vuču ka zapadu,drugi ka istoku a Narod bukvalno nema egzistenciju!!! No što će mo.Valjda nam je suđeno da budemo protektorat onim koji više plate našim političarima…Srbija nikad više napredna,demokratska i Narodna!!! Sve su ove priče oko poboljšanja života i ekonomskog napretka za malu djecu…znali neko koliko je SRBIji porastao sveukupni dug a time i kamata!!!

  2. goran manic

    Eh… Srbija nema!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike