U trendu

Erdogan: Turska neće oklevati s dodatnim operacijama u Siriji

Turska neće oklevati da nastavi da vrši operacije poput njene kampanje „Štit Eufrata“ u severnoj Siriji ili odgovori napadom ukoliko se suoči sa pretnjom pripadnika Narodne zaštitne jedinice, poručio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je, obraćajući se grupi poslovnih lidera u Istanbulu, rekao da je preneo SAD da će Turska rukovoditi sopstvenim pravilima angažovanja, bez konsultacije i sa kim, ukoliko se suoči sa pretnjom.

On je dodao da je poručio SAD da Turska ne može biti deo operacije za vraćanje pod kontrolu sirijskog grada Rake od Islamske države zbog učešća Narodne zaštitne jedinice (YPG), vojnih snaga Zapadnog Kurdistana u Siriji u toj operaciji, preneo je Rojters.

Turska je operaciju „ŠTit Eufrata“ pokrenula prošle godine pružajući podršku sirijskim pobunjenicima tenkovima, vazdušnim napadima i specijalnim snagama kako bi proterala pripadnike ISlamske države s njene južne granice i zaustavila napredovanje YPG, koju Ankara smatra terorističckom organizacijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.