najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Erdogan u UN-u traži akciju protiv Fetulaha Gulena

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je danas u Ujedinjenim nacijama medjunarodnu akciju protiv bivšeg propovednika Fetulaha Gulena koga Turska optužuje da je podstrekač propalog puča 15. jula.

„Sa ove govornice želim da pozovem sve naše prijatelje da preduzmu potrebne mere protiv terorističke organizacije Fetulah, radi budućnosti i dobrobiti njihovog stanovništva“, rekao je Erdogan u obraćanju u Generalnoj skupštini UN.

Gulen (75) živi u egzilu u SAD od 1999. godine.

Erdogan je rekao da je očigledno iz turskog iskustva da ako se odmah ne bori protiv takve organizacije da će sutra biti suviše kasno.

Po njegovim rečima Gulenova organizacija predstavlja pretnju ne samo za nacionalnu bezbednost Turske nego i za bezbednost 170 zemalja gde ona postoji.

„Drugim rečima danas je većina zemalja predstavljena u ovoj Generalnoj skupštini pod pretnjom te tajne organizacije“, dodao je on.

Ankara je više puta od Vašingtona tažila izručenje Fetulaha Gulena i predala američkim vlastima dokumente koji po njima dokazuju da je on umešan u neuspeli puč.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike