U trendu

EUFOR iz vazduha kontrolisao vežbu MUP-a RS

SARAJEVO – Današnju vežbu MUP-a i Žandarmerije Republike Srpske na Jahorini i na području Mrkonjić Grada, koja je uspešno završena, nenajavljeno je iz vazduha kontrolisao avion EUFOR-a.

Ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da smatra da je trebalo da budu obavešteni da će EUFOR pratiti vežbu na taj način.

„Trebalo je da nam to najave. Mi zbog toga nismo digli drugi helikopter, već samo jedan, da bismo izbegli eventualne neugodnosti ili incident“, kazao je Lukač novinarima na Jahorini.

On je poručio da ova vežba nije provokacija, kako je to juče kvalifikovao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, i podsetio da je bila najavljena pre nekoliko meseci.

Lukač je rekao i da je njegova obaveza da, kao ministar, poštuje odluke NSRS i da će se tako i ponašati i kada je reč o zabrani delovanja Agencije za istrage i zaštitu BiH i Obaveštajno-bezbednosne agencije na teritoriji Republike Srpske.

„Ne radi se uopšte o tome da li ja nešto podržavam ili ne. Čuli ste stav Republike Srpske, a čućete i Narodne skupštine. Moja obaveza je da poštuje njihove odluke“, rekao je Lukač, preneli su mediji u BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar