U trendu

Europol: 43 uhapšenih u borbi protiv organizovanog kriminala

U koordinisanoj međunarodnoj policijskoj operaciji u nekoliko zemalja Evropske unije uhapšene su 43 osobe zbog organizovanog kriminala, saopštio je Europol.

Akcija, koja je rezultat jedne od najvećih istraga EU u poslednjih godina, dogodila se 25. septembra, imala je za cilj borbu protiv grupa organizovanog kriminala koje se bave proizvodnjom i trgovinom narkotika i psihotropičnih supstanci, kao i krijumčarenjem oruÅŸja, duvana, krađom luksuznih vozila i drugim krivičnim delima.

Operaciju su izveli istovremeno pripadnici policije i pravosudnih organa Nemačke, Holandije i Poljske uz podršku Europola i Eurojusta.

Tom prilikom viÅ¡e od 330 policajaca pretreslo je 75 kuća u Poljskoj gde je uhapÅ¡eno 43 lica i zaplenjeno oruÅŸje, značajne količine droge, laÅŸne novčanice, cigarete bez akciza, saopÅ¡tio je Europol.

Osumnjičenima se na teret stavlja niz krivičnih dela uključujući organizovani kriminal, proizvodnju viÅ¡e od 900 kilograma amfetamina, nelegalno posedovanje oruÅŸja i municije, krađa luksuznih vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.