U trendu

Evo zašto je Faraž interesantan američkim istražiteljima

Jedan od vodećih zagovornika Bregzita Najdžel Faraž označen je kao „osoba od interesa“ u istrazi SAD o mogućem dosluhu između Rusije i predsedničke kampanje američkog predsednika SAD Donalda Trampa.

Kako se navodi, Faraž nije optužen i nije osumnjičen u američkoj istrazi, ali za njega je „poraslo interesovanje“ FBI zbog odnosa sa pojedincima iz Trampove kampanje, ali i osnivačem Vikiliksa Džulijanom Asanžom, prenosi Rojters pozivajući se na britanski Gardijan.

Faraž je Dejli mejl kazao da ne veruje u to i da nije upleten u slučaj.

„Ne verujem u to, ni sa kim nisam povezan, Nikada nisam bio u Rusiji niti sam ikada imao bilo kakav poslovni sporazum sa Rusijom“, rekao je on.

Upitan da prokomentariše pisanje Gardijana, predstavnik partije UKIP (Stranka za nezavisnost Velike Britanije) čiji je Faraž bio lider, kazao je da je ono apsurdno.

„Prema mojim saznanjima, jedini ozbiljni ruski političar sa kojim je Faraž provodio vreme jeste Gari Kasparov“, rekao je portparol.

Faraž, koji se dugo zalagao za izlazak Britanije iz EU sastao se sa Trampom u Njujorku nekoliko dana nakon što je on izabran za predsedmnika SAD, a prisustvovao je i inauguraciji.

Sa Asanžom Faraž se susreo u martu ove godine u ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se osnivač Vikiliksa nalazi od 2012. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.