najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Evropskoj uniji preti raspad

Evropska unija suočena je sa velikim izazovima, od nezaposlenosti i ekonomske stagnacije do izbegličke krize i borbe protiv terorizma, a mnogi evropski građani, posebno mladi, jako su razočarani njom, izjavio je predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc.

Dezintegracija EU bi, međutim, bila “istorijski neuspeh”, koji bi buduće generacije skupo platile, upozorio je on, a prenosi sajt N1.

“Realnost Evropske unije je da nam preti raspad. Nemam iluzija o situaciji u kojoj se nalazi EU u ovom trenutku”, rekao je Šulc u sredu na seminaru za novinare o budućnosti Evrope u EP u Briselu.

“Situacija je po mom mišljenju dramatična”, upozorio je, objasnivši da je Evropska unija suočena sa pretnjama spolja i iznutra, prvenstveno zbog odluke Ujedinjenog Kraljevstva da je napusti, ali i zbog toga što se dovodi u pitanje temeljna evropska ideja saradnje između država.

“Ujedinjeno Kraljevstvo, jedna od članica grupe G7, druga najjača evropska privreda, stalna članica Saveta bezbednosti UN-a s pravom veta i nuklearna sila, odlučilo je da izađe iz Evropske unije. EU je zbog toga slabija”, naveo je on.

“Ujedinjeno Kraljevstvo je članica grupe G7 i druga po veličini evropska privreda upravo zato što ima neograničen pristup jedinstvenom evropskom tržištu, a preko njega svetskim tržištima, ali toga su se jednostavno odrekli glasom naroda. Zbog toga će oslabiti i Ujedinjeno Kraljevstvo”, dodao je.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Radoskav Radovic

    EU ce se raspasti zato sto je vode opasni nesavjesni ljudi koji nemaju dovoljno znanja i postenja da vladaju sobom, kamo li Evropom.EU me pdsjeca na jednopartijski sistem u bivsoj Jugoslaviji.Vise je vredila partijska knjizica mnego diploma fakulteta.Oni su izabrani na vrh evrope ne zato sto nesto znaju vec zato sto nekoga slusaju,a to sigurno noje narod.Ujedinjenu evropu nemoze praviti Amerika, vec zelja i volja Evropljana, gdje se vodje biraju po znznju i kvalitetu i karakteru licnosti ane po tome koliko su veliki poltroni vladara iz sjenke i koliko su spremni da ih bezkompromisno slusaju.EU vec ne postoji jer je vode idioti.

  2. goran manic

    EU nije nikakva zajednica naroda ili građana… To je skup bezličnih komesara i birokrata i oni će braniti svoje pozicije do sudnjeg dana.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike