U trendu

FBI: Hakeri Severne Koreje odgovorni za krađu kriptovaluta

VAŠINGTON – Američki Federalni istražni biro (FBI) okrivio je hakere, koje navodno podržava Severna Koreja, za veliku krađu kriptovaluta u vrednosti 615 miliona dolara, od kompanije koja se bavi video igrama na internetu.

Američki zvaničnici su saopštili da je ovaj incident iz marta povezan sa grupama pod nazivom „Lazarus“ i „APT38“, za koje se veruje da su pod kontrolom vlasti Severne Koreje, prenosi CNN.

„Kroz naše istrage uspeli smo da potvrdimo da su Lazarus Group i APT38, sajber akteri povezani sa Severnom Korejom, odgovorni za krađu“, saopštio je FBI.

Kako se navodi, reč je o velikoj pljački kriptovaluta. u vrednosti 615 miliona dolara, od igrača popularne onlajn igre „Axie Infinity“, što se dogodilo u martu.

Kompanija koja je kreirala ovu igru, „Ski Mavis“, objavila je 29. marta da su neidentifikovani hakeri ukrali ekvivalent od oko 600 miliona dolara u vrednosti u vreme otkrića incidenta, sa „mosta“ ili mreže koja omogućava da korisnici da šalju kriptovalute sa jednog „blokčejna“ na drugi, navodi CNN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.