U trendu

FBI ponovo pokreće istragu protiv Hilari Klinton?

FBI je saopštio američkom Kongresu da ispituje mogućnost ponovne istrage nakon što su objavljeni novi mejlovi sa privatnog servera Hilari Klinton koji bi mogli sadržati poverljive informacije.

Šef kongresnog komiteta za nadzor, republikanski kongresmen Džejson Šafec napisao je na Tviteru da ga je direktor FBI-ja Džejms Komi obavestio da je istraga o mejlovima ponovo pokrenuta.

„Postojanje novih mejlova čini se značajnim za istragu“, naveo je Šafec.

U pismu koje je danas uputio liderima Kongresa, direktor FBI Džejms Komi naveo je da su novi mejlovi koji su nedavno obelodanjeni podstakli istražitelje da još jednom razmotre moguće pokretanje istrage.

FBI je u julu saopštio da je istraga u vezi s tim završena, javlja AP a prenosi Tanjug.

U međuvremenu, Stejt department je saopštio da će sarađivati u eventualnoj istrazi FBI-ja.

„Mi smo svakako spremni da sarađujemo, ukoliko se to od nas bude tražilo, ali mi jednostavno nemamo nikakve dodatne detalje ili informacije u ovom trenutku“, rekao je novinarima portparol Stejt departmenta Mark Toner.

Hilari Klinton je slala osetljive vladine podatke preko privatnog mejla, dok je bila državna sekretarka.

Obelodanjivanje novih mejlova pokreće mogućnost ponovnog otvaranja istrage o demokratskom predsedničkom kandidatu, Hilari Klinton, samo nekoliko dana uoči izbora.

Ne zna se kada će biti saopšteni rezultati istrage. Do predsedničkih izbora u Americi ostalo je još deset dana.

Šef izbornog štaba: FBI da iznese detalje šta istražuje

Šef izbornog štaba Hilari Klinton, Džon Podesta, rekao je danas da su u njenom štabu uvereni da će FBI, kada bude završio najnoviju fazu istrage, ponovo dati preporuku da se ne podigne optužnica protiv bivše državne sekretarke u vezi njene upotrebe privatnog servera.

„Direktor FBI duguje američkom narodu da odmah objavi kompletne detalje o tome šta se sada istražuje”, naveo je Podesta u saopštenju, prenosi Rojters.

„Mi smo uvereni da istraga neće dovesti do zaključaka drugačijih od onih koje je FBI već utvrdio u julu”, dodao je on, prenosi Tanjug.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.