U trendu

FBI svestan pritiska, nalazi istrage možda posle izbora?

Zvaničnici FBI teško da će uspeti da okončaju pregledanja novih mejlova koji bi potencijalno mogli da budu vezani za istragu o privatnom serveru kandidatkinje Demokratske partije za predsednicu SAD Hilari Kliton pre izbora 8. novembra, saznaje CNN.

Neimenovani zvaničnici su ovoj američkoj TV mreži kazali da bi inicijalni posao na katalogizaciji mejlova glavne saradnice Klintonove Hume Abedin, koji su pronađeni u laptopu njenog supruga bivšeg kongresmena Entonija Vajnera sa kojim se Abedinova razišla, mogao da bude okončan u narednih nekoliko dana.

„Mi smo svesni pritiska koji je na nama“, rekao je jedan od zvaničnika.

Američki mediji su ranije objavili da je Vajner bio pod istragom FBI zbog slanja SMS poruka seksualne sadržine 15-godišnjakinji iz Severne Karoline, a mejlovi Klintonove iz perioda kada je obavljala funkciju državne sekretarke SAD pronađeni su u laptopu koji je koristila i Abedinova.

Klintonova je izjavila danas da je FBI dobrodošao da pogleda njene mejlove, ali ipak poslednjih dana vodi kampanju bez svoje saradnice koju mediji povezuju sa ovom novom istragom FBI.

„Tu nema ničega,“ izjavila je Klintonova na državnom univerzitetu Kent u Ohaju.

Ona je svojim pristalicama rekla da je uverena da bi FBI došao do istog zaključka kao i posle prve jednogodišnje istrage o njenom korišćenju privatnog servera za slanje mejlova dok je bila državni sekretar, a to je da nema osnova za podizanje bilo kakve optužnice.

Klintonova je danas treći dan za redom vodila kampanju bez Abedinove, koju mediji povezuju sa novom istragom FBI o mejlovima.

FBI je u petak uzdrmao učesnike predizborne kampanje najavom da ispituje novu grupu mejlova koji su bitni za slučaj Klintonove. Abedinova, koja sa Klintonovom sarađuje već 20 godina, poslednji put je viđena kako putuje sa Klintonovom u petak, kada je šef FBI Džejms Komi najavio novu istragu o mejlovima samo 11 dana pre izbora 8. novembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar