U trendu

Filipini: U raciji ubijeno 14 osoba i gradonačelnik

Filipinska policija je na jugu zemlje sprovela raciju a u sukobu koji je izbio poginulo je 15 osoba, među njima i gradonačelnik Ozamisa, označen između ostalih od predsednik Rodriga Duterta kao umešanog u poslove sa narkoticima.

To je, kako AP ocenjuje, bio najkrvaviji obračun od kako je započela akcija Duterteovog režima protiv droge.

Policajci su krenuli da dostave naloge za pretres gradonačelniku grada Ozamis Rejnaldu Parojinogu kako bi pretesli njegove kuće pod sumnjom da tu krije oružje za koje nema dozvolu, kada je na njih otvorena vatra.

Poginuo je gradonačelnik i najmanje 14 osoba, izjavio je šef policije u Ozamisu Hovi Espenido.

„On je meta od velike važnosti u istrazi o drogi. Mi sprovodimo zakon kako bismo zaštitili ljude koji žele mir u ovoj zemlji. Kako možemo da sprovodimo zakon ako se… bojimo dilera? To ne može tako, trebalo bi da se oni plaše ljudi koji čine dobro za sve“, rekao je Espenido.

U racijama je uhapšeno najmanje pet osoba, među kojima i ćerka gradonačelnika, koja je bila potpredsednica lučkog grada Ozamis gde su racije sprovedene.

Kako navodi agencija, policajci su se približavali gradonačelnikovoj kući kada su njegovi telohranitelji počeli da pucaju, pogodivši jednog policajca i izazivajući razmenu vatre.

Granata koju je držao jedan od telohranitelja, eksplodirala je u kući i ostaje nejasno da li su Parojinog i njegova supruga poginuli od granate, da li ih je policija ubila pucajući ili oboje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar