najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Filipinski predsednik islamistima: Poješću vas žive

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte izjavio je da će lično rastrgnuti i pojesti islamske militante pokreta Abu Sajaf, koji su nedavno izveli teroristički napad u njegovom rodnom mestu.

„Platićete. Kada dođe vreme, poješću vas pred narodom“, poručio je Duterte Filipincima iz Laosa, gde prisustvuje regionalnom samitu.

„Ako me razbesnite, poješću vas žive, sirove“, dodao je on, preneo je AFP.

Filipinski predsednik, poznat po vređanju svojih kritičara, pokrenuo je britalni rat protiv kriminala u zemlji, u kojem je skoro 3.000 ljudi ubijeno od kako je 30. juna došao na položaj.

Duterteovi pomoćnici često apeluju na novinare da njegove komentare ne shvataju doslovno, jer on koristi grub narodni jezik.

Militanti Abu Sajafa su prošlog meseca ubili 15 vojnika, a na teret im se stavlja bombaški napad izveden prošle nedelje u Duterteovom njegovom rodnom gradu Maasinu, u kome je poginulo 14 ljudi.

„Rasporiću vam utrobu. Dajte mi sirće i so i poješću vas. Ne šalim se“, rekao je on.

Abu Sajaf je mala grupacija islamskih terorista koja deluje u zabačenim južnim ostrvima Filipina, zemlje koja je uglavnom katolička.

Dosad su najviše pažnje na sebe skretali otmicama stranih državljana za čije su oslobađanje tražili visok otkup.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Djura Zemun

    za ono kako je odbrusio huseinu obami zasluzuje Nobelovu nagradu za mir ove i sledecih 10 godina. Ulazi u moju listu najomiljenijih politicara zajedno sa Kim Dzon Unom, Putinom i Fidel Kastrom

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike