U trendu

Flint nudi 10 miliona $ za „prljave“ informacije o Trampu

Osnivač prvog pornografskog časopisa na američkom tržištu, Lari Flint, nudi „do 10 miliona dolara“ svakom ko mu dostavi informacije koje bi dovele do opoziva predsednika SAD Donalda Trampa.

Objavivši ponudu preko cele strane u nedeljnom izdanju „Vašington posta“, Flint navodi da bi „Trampovi visoko poverljivi poreski prihodi ili drugi podaci o njegovim rasprostranjenim investicijama mogli postati nepobitni dokazi o njegovoj krivičnoj odgovornosti“.

„Postoje snažni argumenti da su poslednji izbori na mnogo načina bili nelegitimni – i da se, posle devet burnih meseci na funkciji, Tramp pokazao opasno nepodobnim za izvršenje najviših ovlašćenja“, ističe osnivač časopisa „Hasler“, prenosi britanski „Telegraf“.

Navodeći niz razloga za Trampovu smenu s vlasti, od „podsticanja nasilnog građanskog razdora do sabotiranja Pariskog sporazuma o klimatskim promenama“, Flintov oglas upozorava da „najviše zabrinjava to što bi, mnogo pre nego što nastupi apokalipsa usled klimatskih promena, Tramp mogao da izazove – nuklearni svetski rat“.

Ovo nije prvi put da Flint pokušava da se dokopa kompromitujućih informacija o Trampu, navodi londonski list, podsećajući da je tokom prošlogodišnje predsedničke kampanje Flint nudio milion dolara svakom ko bi mu dostavio video ili audio snimak kao dokaz o Trampovom nezakonitom ili seksualno ponižavajućem ponašanju.

Sličnu nagradu nudio je i 1998. godine, tokom suđenja radi opoziva bivšem predsedniku Bilu Klintonu, a milion dolara obećavao je i onom ko bi mu poverio detalje o poreskim prihodima bivšeg republikanskog predsedničkog kandidata Mita Romnija u vreme predizorne kampanje u SAD 2012.

Bela kuća nije komentarisala najnoviju ponudu Larija Flinta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.