U trendu

Florida: Ponovno brojanje glasova za senatora i guvernera

VAŠINGTON – Na Floridi će biti ponovo prebrojani glasovi iz dve veoma tesne izborne izborne trke – jedne za Senat SAD, i druge za guvernera te američke savezne države, javlja Rojters.

Dosadašnji rezultati pokazali su da republikanski kandidat Rik Skot vodi ispred demokratskog kandidata Bila Nelsona za svega 12.500 glasova, ili 0,15 odsto.

Što se tiče izbora za guvernera države, dosadašnji rezultati pokazuju da republikanac Ron DeSantis vodi ispred demokrate Endrjua Bilama, za oko 33.700 glasova, ili 0,41 odsto.

Zakoni države Floride nalažu da, ukoliko je razlika između dvoje najbolje plasiranih kandidata manja od 0,5 odsto glasova, ponovno mašinsko prebrojavanje je obavezno.

Rezultati se očekuju u četvrtak.

Izbori za guvernera i senatora sa Floride, zajedno sa onima za mesto guvernera u Džordžiji i senatora u Arizoni, smatrau se najznačajnijima među izbornim trkama koje još nisu odlučene.

Na izborima u utorak, na kojima se glasalo za članove Kongresa SAD, kao i za 36 guvernera americkih država, republikanci su izgubili većinu u Predstavničkom domu, ali su zadržali većinu u Senatu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike