U trendu

Fragmenti raketnog projektila pronađeni u Moldaviji blizu granice sa Ukrajinom

KIŠINJEV – Moldavska policija pronašla je danas delove raketnog projektila koji je pao na sever Moldavija, blizu granice sa Ukrajinom, preneo je izjavu svog izvora u policiji državni portal Prima Sursa.

Vlasti Moldavije nisu odmah javno komentarisale ovaj incident koji je prijavljen nakon što je Rusija izvela novi talas raketnih udara na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Komentarišući medijske napise o ovom incidentu portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko ponovo je uputio apel ukrajinskim saveznicima da Kijevu isporuče veći broj odbrambenih raketnih sistema.

„Ovo još jednom potvrđuje da ruski raketni teror predstavlja ogromnu pretnju ne samo po bezbednost Ukrajine, već i po bezbednost susednih zemalja“, poručio je Nikolenko.

Nakon što je ukrajinska protivvazdušna odbrana presrela jednu rusku raketu 31. oktobra, tokom prethodnog talasa vazdušnih udara, ostaci jednog raketnog projektila su takođe pronađeni u selu na severu Moldavije, potvrdile su nadležne službe u Moldaviji.

Rusija za sada nije komentarisala ove izveštaje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar