U trendu

Francuska: Makronu opala podrška na 54 procenta

Prema rezultatima anketa koje su danas objavljene, podrška francuskom predsedniku Emanuelu Makronu opala je u prošlih mesec dana za 10 procenata.

Kako prenosi AFP, trenutna podrška građana francuskom predsedniku prema najnovijim anketama iznosi 54 procenta.

Iako je Makron (39) snažno krenuo na svetskoj političkoj sceni osvajajući solidnu većinu u parlamentu, prva tri meseca njegovog predsedničkog mandata nisu bili u potpunosti bez nevolja.

Njegovi protivnici i mediji snažno su ga kritikovali kao nekoga ko ima tešku narav nakon neslaganja oko smanjenja budžeta koje je rezultiralo podnošenjem ostavke načelnika Generalštaba francuske vojske.

Makron je takođe podržao kontroverzni zakon o ukidanju francuskih zakona o bezbednosti, koji uključuju mere koje su neke grupe za zaštitu prava okarakterisale kao drakonske, navodi agencija.

Premijeru Francuske Eduardu Filipu kojeg je imenovao Makron, opala je podrška za osam procenata, te sada iznosi 56 procenata.

Anketa je rađena na uzorku od 1.847 odraslih osoba između 17. i 22. jula, navodi agencija.

(Tanjug)

1 komentar
  1. goran manic

    Obračunaće se sa „razmaženim“ francuskim radnicima i povećati korporativne interese i mirno živeti sa svojom profesorkom od ogromnih tijantema svojih bankarskih gazda… Kao i svi predsednici u EU!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike