najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Francuska: Terorista napao nastavnika u učionici

U predškolskoj ustanovi u Obervilijeu, predgrađu Pariza Sen-San-Deni, jutros je nepoznati napadač hladnim oružjem napao nastavnika nanevši mu povrede u predelu vrata uzvikujući “Ovo je upozorenje u ime Daeša (Islamske države)”, saopštili su policijski izvori i tužilaštvo, preneli su francuski mediji.

Jutros oko 07.00 sati u tu ustanovu je ušao muškarac sa rukavicama i maskom na glavi, u vojnim čizmama, i zadao više udaraca nožem za papir i makazama nastavniku dok je bio sam u učionici i pripremao se za čas, prenosi “Figaro”.

Nastavnik je prebačen u bolnicu i život mu nije ugorzen, saopštili su policijski izvori, a prenosi AFP.

Napadač je, prema prvim rezultatima istrage, u bekstvu, saopštilo je tužilaštvo u Bobinjiju.

Istraga, otvorena zbog pokušaja ubistva u vezi sa terorističkim poduhvatom, poverena je antiterorističkoj jedinici kriminalističke brigade pariske pravosudne policije, precizirali su pravosudni izvori.

Ispred preškolske ustanove stacionirano je više policijskih i vatrogasnih vozila, a mnogi roditelji su došli po decu, rekli su očevici.

Od polovine novembra bezbednost u školama u Francuskoj je pojačana te je zabranjeno okupljanje i parkiranje ispred ustanove, a pojačane su patrole oko ustanova.

(Tanjug)

 

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike