U trendu

Francuska: Uhapšeno dvoje zbog izlaganja kampa opasnosti

PARIZ – Francusko tuÅŸilaÅ¡tvo saopÅ¡tilo je da je policija uhapsila dvoje zaposlenih u nemačkoj agenciji koja upravlja kampom na jugu Francuske, iz koga su, zbog poplava, evakuisani mnogi turisti, a jedna osoba se vodi kao nestala.

TuÅŸilac u Nimu, Erik Morel rekao je za BFM tv da policija sasluÅ¡ava dva sluÅŸbenika „zbog toga Å¡to je kamp, uprkos upozorenju vlasti, smeÅ¡ten na lokaciju koja je izloÅŸena riziku od poplava“.

Kako javlja AP, iz kampa je evakuisano 119 dece, mahom iz Nemačke, nakon što se izlila oblişnja reka.

Stotine spasilaca je uz pomoć helikoptera evakuisalo oko 1.600 osoba, od kojih su većina bili kamperi u departmanima Gar, Ardeš i Drom, na jugu Francuske, gde su obilne kiše izazvale poplave, a reke i potoke pretvorile u bujice, saopštilo je danas francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Najviši regionalni zvničnik, Tjeri Duse, rekao je za francuski tv kanal BFM TV da je iz pet kampova evakuisano oko 750 osoba.

Kako se navodi, angaşovan je i tim ronilaca, jer je prijavljen nestanak muškarca iz Nemačke (70), koji je radio kao kontrolor u kampu Sen Ŝilijen de Perolas, i za koga se pretpostavlja da su ga odnele vode dok se nalazio u svom automobilu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.