U trendu

Francuski senatori pružili podršku Makronu pred izbore

Devet francuskog senatora parlamentarne grupe desnog centra UDI-UC (Unija demokrata i nezavisnih), potpisali su zajedničko saopštenje po kom će podržati Emanuela Makrona na predsedničkim izborima u Francuskoj.

Oni će podržati bivšeg ministra u vladi Fransoa Olanda zbog njegove proevropskog stava i zalaganja za prevazilaženje političkih podela između levice i desnice, prenosi Rojters.

„Metod Emanuela Makrona je pravi. On želi da spoji ljude … i da pokrene novi dijalog između francuza i njihovih predstavnika“, piše u saopštenju.

Favorit na predstojećim izborima u Francuskoj bio je Fransoa Fijon, dok krajem januara „investigejtiv vikli“ nije izneo izveštaj u kom se navodi da je iz državne kase davao platu svojoj ženi za posao koji ona nije obavljala.

Uprkos tome što on poriče bilo kakve zloupotrebe, sudije su pokrenule istragu protiv njega, što je prvi put u Francuskoj da je istraga pokrenuta protiv predsedničkog kandidata.

Makron, nezavisni kandidat centra koji je osnovao partiju „Napred!“ u prethodnoj godini trenutno predvodi u izbornoj trci prema rezultatima anketa i očekuje se da će pobediti svoju konkurentkinju, kandidatkinju desnice i liderku Nacionalnog fronta Marin Le Pen.

Međutim, kako se navodi, zbog velikog broja neodlučnih glasača, procena je i dalje neizvesna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar