Francuskinja optužena za trovanje četiri muškarca

U Francuskoj je danas optužena i zadržana u pritvoru Patrisija Dagorn osumnjičena da je zavela i ubila starijeg muškarca i otrovala još trojicu muškaraca na Azurnoj obali.

Dagorn, koja se nalazi u petoj deceniji, već je služila petogodišnju zatvorsku kaznu zbog optužbe da je prevarila, pokrala i kidnapovala jednog udovca, učitelja, starog 88 godina, preneo je AFP.

Izvor blizak istrazi, koja se sprovodi protiv nje, rekao je da je Dagorn odvedena iz zatvora da bi protiv nje bila podignuta zvanična optužnica da je izvršila krivično delo “trovanje sa predumišljajem” 2011. godine i da je počinila ubistvo iste godine u Nici.

Ona je, takođe, optužena da je izvršila krivična dela “davanja štetnih supstanci ranjivim osobama sa predoumišljajem” u dva navrata u periodu od 2011. do 2012. godine, a pod istragom je zbog sumnje da je počinila i peto ubistvo, navodi izvor AFP.

Njen advokat Sedrik Hušod izjavio je da Dagorn počiče sve optužbe podignute protiv nje i ističe da je njegova klijentkinja samo “krhka” individua, koja je odgajana u starateljskoj porodici.

“Ona kaže da se oseća bolje pored starijih”, naveo je njen advokat.

Tokom istrage 2013. godine, policija je pronašla bočice pune tableta Valijuma i metadon u kući jedne od njenih žrtava, penzionisanog učitelja Roberta, koji je tada rekao da je “zamalo umro zbog tri dana ljubavi”.

U 85. godini umrla je još jedna njena navodna žrtva, sa kojom se Dagorn sprijateljila 2011. godine, dok se veruje da je pokušala da otruje još dva muškarca, koji su živeli u Frežusu i u Nici, na Azurnoj obali.

Žrtva ih Frežusa, star oko osamdeset godina, je rekao da je upoznao Dagorn preko agencije za posredovanje 2012. godine, ali da je shvatio da nije pronašao ljubav svog života nakon što je otkrio njene tablete Valijuma i nakon što mu je lekar rekao da su pronađeni tragovi trovanja u njegovom telu.

(Tanjug)

Ostavite komentar