U trendu

Ganc: Izrael spreman na oštriju kampanju protiv Hamasa

JERUSALIM – Izraelski ministar odbrane Beni Ganc izjavio je danas da je vojska spremna da proširi svoju kampanju protiv palestinskih militanata u pojasu Gaze, uprkos tekućim međunarodnim naporima da se postigne prekid vatre.

Ganc je tokom obilaska izraelskih artiljerijskih baterija u blizini granice sa Gazom rekao da izraelske snage „vraćaju Hamas u prošlost i on neće moći da se oporavi“, prenosi AP.

On je dodao da izraelske trupe deluju “s punom odlučnošću” i “na politički odgovoran način” dok se borbe bliže kraju 11-tog dana.

Poslednji, četvrti rat između Izraela i Hamasa izbio je 10. maja. Do sada su u sukobu palestinski militanti ispalili više od 4.000 raketa na Izrael iz pojasa Gaze, a neke su pale dublje u izraelsku teritoriju i sa većom preciznošću nego ikada ranije.

Izrael je neumoljivim vazdušnim napadima gađao tu teritoriju, a najmanje 230 Palestinaca je ubijeno, uključujući 65 dece i 39 žena, prema podacima Ministarstva zdravlja Gaze, koje ne precizira koliko je boraca, a koliko civila među žrtvama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.