U trendu

GDF: Opozicija da izađe na izbore, neće biti vidljiva 2022.

PRIJEPOLJE – Predsednik Građanskog demokratskog foruma Aleksandar Olenik smatra da opozicija treba da izađe na izbore u aprilu jer, ako to ne učini, kako smatra, neće biti vidljiva na predsedničkim izborima za dve godine.

„Smatramo da opozicija treba da na izbore izađe u dve kolone, jedna desna, ova koja trenutno zagovara bojkot i druga, građanska demokratska opcija, jer samo tako nijedan opozicioni glas u Srbiji neće da bude bačen“, rekao je Olenik na sinoć održanoj tribini u Prijepolju.

Predstojeće izbore Olenik vidi kao pripremu za predsedničke izbore, na kojima je, kako smatra, moguće smeniti Aleksandra Vučića.

„Zato vas pozivamo da izađete i na lokalne i parlamentarne izbore ovde u Prijepolju“, kazao je Olenik.

U slučaju neizlaska na izbore opozicija za dve godine neće biti vidljiva i neće imati zakonsko budžetsko finansiranje, naveo je Olenik.

„I Aleksandru Vučiću za dve godine neće imati ko da se suprotstavi na predsedničkim izborima. Jedini ko bi to mogao da uradi je onaj ko ima novca, Savez za Srbiju, koji na taj način pokušava da se bez borbe nađe u drugom krugu predsedničkih izbora“, ocenio je Olenik.

Na tribini u Prijepolju su, pored Olenika, potpredsednik GDF Rade Veljanovski, Zoran Vuletić iz Izvršnog odbora, članica Predsedništva Snežana Tasov i portparol LSV Aleksandar Marton govorili o ovoj političkoj organizaciji i saradnji sa Vojvođanskim frontom sa kojom je GDF u koalicionoj predizbornoj saradnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar