U trendu

Gegaj (DPS) protiv inicijative Otvoreni Balkan

PODGORICA – Nikola Gegaj, član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, tvrdi da je inicijativa Otvoreni Balkan „sinonim zamrzavanja“ integracije Crne Gore sa Evropom i zvanična Podgorica, kako kaže, ne sme da dozvoli da se to desi.

Gegaj, u izjavi za podgorički portal CdM, tvrdi da je inicijativa Otvoreni Balkan u korist nekih, kako navodi, „zloglasnih aspiracija pojedinih lidera Zapadnog Balkana”.

Smatra da je Crna Gora tu kao teritorija za udovoljenje nečijih apetita, a lično, kaže, najveću sumnju izražava prema „ciljevima i namerama inicijatora ovakve inicijative“ koji je, kako tvrdi, ujedno i „najjači promoter i investitor stvaranja velike Srbije pod eufemizmom ‘Srpski svet’“.

Tvrdi takođe da je inicijator ove inicijative, kako navodi, „istovremeno i bez sumnje produžena ruka Rusije na Zapadnom Balkanu, odnosno njena filijala“.

Prema njegovim rečima, ova inicijativa je možda imala smisla dok države Zapadnog Balkana nisu počele pregovore o članstvu u EU.

„Danas, nažalost, Otvoreni Balkan, što se tiče Crne Gore, je sinonim zamrzavanja njene integracije sa Evropom, i Crna Gora ne sme to da dozvoli da se desi“, naveo je Gegaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar