U trendu

Glavni osumnjičeni za napade u Parizu medju uhapšenim u Belgiji

Jedan od ključnih osumnjičenih za terorističke napade u Parizu Mohamed Abrini priveden je danas u Briselu, saznaje se iz policijskih izvora koji su potvrdili ranije izveštaje flamanske televizije VRT.

Abrini je uhapšen u briselskoj četvrti Anderleht, navela je ta televizija. Za sada nema dodatnih informacija o uslovima njegovog hapšenja.

Belgijske vlasti saopštile su danas da je policija uhapsila nekoliko osoba zbog sumnje da su povezane sa terorističkim napadima u Briselu.

U saopštenju tužilaštva navodi se da je danas „izvršeno nekoliko hapšenja“, dan nakon što su vlasti pozvale javnost da pomogne u potrazi za ključnim osumnjičenim za napade 22. marta u Briselu u kojima su ubijene 32 osobe.

Abrini, 31-ogodišnji Belgijanac marokanskog porekla, poznat policiji po brojnim kradjama i hapšenjima vezanim za drogu, osumnjičen je za saučesništvo u pripremi napada u Parizu 13. novembra, kada je ubijeno 130 ljudi, a stotine je povredjeno.

Odrastao je u briselskoj četvti Molenbek pored Salaha Abdeslama, jednog od preživelih pariskih napadača, i Salahovog brata Brahima koji se digao u vazduh u jednom pariskom kafeu.

Abrini je vidjen u društvu dva brata Abdeslam dan pre napada u Parizu. On je s njima bio u kolima 10. i 11. novembra kada su dva puta išli od Pariza do Brisela da pripreme stanove u regionu Pariza za skloništa napadača.

On je 12. novembra snimljen u Belgiji na benzinskoj stanici blizu francuske granice u jednom od vozila koja su koristili pariski napadači.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.