najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Gorbačov i Buš stariji žele da pomognu normalizaciji odnosa SAD i Rusije

Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov i bivši predsednik SAD Džordž Buš stariji žele da svojim iskustvom u okončanju Hladnog rata pomognu u normalizaciji odnosa Rusije i SAD, saopštila je Fondacija Gorbačov.

Dogovor o nameri da se pomogne otopljavanje odnosa dve zemlje postignut je u telefonskom razgovoru Gorbačova s Bušem i Džejmsom Bejkerom koji je bio državni sekretar u mandatu Buša starijeg.

“Imamo iskustvo u zaustavljanju Hladnog rata i trke u naoružanju. Tokom tih godina, naše zemlje, SSSR i SAD, prošle su kroz teška iskušenje i izašla iz njih i u Evropi i na Bliskom istoku na dostojanstven način”, rekao je Gorbačov u razgovoru.

Bivši sovjetski lider je rekao da bi njihovo angažovanje pre više od 25 godina trebalo da bude “primer današnjim političarima”.

“Kompromis se može naći u najtežim situacijama. I sada cilj treba da bude pronalaženje kompromisa uzimajući u obzir interese dve strane. I niko ne treba da proglasi pobedu. Ako izadjemo iz sadašnjeg ćorsokaka, to će biti zajednička pobeda”, rekao je Gorbačov.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radović

    Njihovo angazovanje bi trebalo da bude primjer danasnjim politicarima rece maniti Gorbacov i osta ziv.Danasnjim politicarima treba da budete i jedan i drugi primjer kako ne treba raditi, i kako ne treba voditi politiku i diplomatiju, ako je diplomatije uopste i bilo.Gorbacov je razvalio svoju zemlju za jednu Nobelovu nagradu.Ujedinio je istocnu i zapadnu Njemacku,poslije cega se odmah, raspala Jugoslavija i Bombardovana i razvaljena Srbija.Sta je radio Bus stariji, pa Bus mladji poznato je takodje svima samo Iracani ce ih u svoju istoriju upisati najcrnjom tintom.Nama je najvece nestece donio Gorbacov.Svim pametnim Srbima je bilo jasno sta nas uskoro ceka.Slaba Rusija, ujedinjena i jaka Njemacka, poruka Gesnera :”Srbi spremite se dolazimo jos jednom.”Gorbacov bi sada da savjetuje Putina koji je ocistio i previo sve rane i bijeli meca je prohodao.Samo Bus nije Regan, a Putin nije Gorbacov.Nece biti reprize,glumci nijesu usli u ulogu.Prestava odlozena do daljnjega.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike