U trendu

Gradi se „Putinova“ klinika

Moskovske vlasti dale su danas zeleno svetlo za izgradnju ekskluzivne zdravstvene klinike namenjene lečenju ruskog predsednika Vladimira Putina i visokih zvaničnika.

Rojters je objavio prošlog meseca na osnovu dokumenta o tom projektu u koji je imao uvid, da je reč o trospratnici koja će biti nadograđena na već postojeći Klinički centar u predgrađu Moskve.

Klinika će, kako je planirano, imati prostor za 10 pacijenata koji ostaju u bolnici istovremeno i sisteme komunikacija koji su prema ruskom zakonu rezervisani za predsednika, premijera i ostale zvaničnike.

Komitet za arhitekturu i prostorno planiranje grada Moskve saopštio je danas da je odobrio planove za projekat, čime je uklonjena i poslednja prepreka za početak izgradnje, navodi britanska agencija.

Komitet je najpre objavio na svom sajtu detaljne planove zgradnje, ali su oni posle kraćeg vremena uklonjeni, bez objašnjenja.

Prema dokumentu, izgradnja će koštati 48,11 miliona dolara, a biće napravljene VIP prostorije, bazen, sobe za sastanke za pacijente, jedinice za pomoćnike.

U pisanom odgovoru Rojtersu pre mesec dana, Odeljenje za upravljanje imovinom Kremlja potvrdilo je gradnju novog bloka, ali navelo i da će u njemu moći da se leče stotine zvaničnika, a ne samo predsednik i premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar