U trendu

Građani Bihaća protestovali zbog situacije s migrantima

BIHAĆ – Stotinak građana Bihaća protestnim okupljanjem na Gradskom trgu u četvrtak je ponovo izrazilo nezadovoljstvo zbog situacije s migrantima i izbeglicama u tom gradu.

Naglašeno je da nema organizatora protesta, već da je reč o spontanom okupljanju nezadovoljnih građana. Insistira se na izmeštanju migranata i izbeglica iz središta grada i nekoj vrsti ograničavanja njihovog kretanja, prenosi bosanska agencija FENA.

„Nemamo ništa protiv migranata i izbeglica, ništa protiv čoveka. Već smo dokazali našu humanost, ali ovim mirnim protestnim okupljanjem tražimo neka rešenja“, rekao je jedan od okupljenih građana Šeherzad Nanić.

On je dodao da građani žele oslobađanje javnih površina u gradu i sigurne parkove za svoju decu. „U građane su uvukla nesigurnost i tome jednostavno moramo stati na kraj“, rekao je Nanić.

Građani su u izjavama za medije ponavljali kako je neophodna reakcija države, ali i izrazili nezadovoljstvo delovanjem gradske i kantonalne vlasti.

„Nismo zadovoljni ni postupcima gradonačelnika, zbog čega tražimo i njegovu smenu. Smatramo da je mogao da učini više kako bi nas zaštitio. Država tek ništa nije uradila, pa je o tome suvišno i pričati. Mi u Bihaću svakodnevno svedočimo ekscesima, tučama, krađama i provalama. Ne možemo to samo gledati i tolerisati“, reči su još jednog od demontranata Mirsada Pačenkovića.

Okupljeni na Gradskom trgu u Bihaću najavili su da će od danas na ovakav način tražiti reakciju nadležnih i rešavanje sve kompleksnije situacije s migrantima i izbeglicama u tom delu Bosne i Hercegovine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.