U trendu

Građani protiv nepoverenja vladi kancelara Kurca

BEČ – Nova prelazna vlada austrijskog kancelara Sebastijana Kurca suočena je sa zahtevom opozicionih partija za izglasavanjem nepoverenja koji će opozicione stranke podneti u parlamentu, ali u isto vreme  je većina građana protiv takvog delovanja opozicionih političara. Na sutrašnjoj vanrednoj sednici austrijskog parlamenta lista „Ject“ podneće zahtev za izglasavanje nepoverenja kancelaru Kurcu, što bi moglo biti podržano od većine poslanika, jer bi se tom zahtevu mogli pridružiti poslanici Socijaldemokratske partije (SPO) i Slobodarske stranke (FPO), doskorašnjeg koalicionog partnera.

Za svoju nameru da sruše kancelara opozicija nema podršku građana Austrije pokazuju istraživanja.

Tako čak 65 odsto Austrijanaca izjasnilo se protiv zahteva za izglasavanje nepoverenja kancelaru.

U istraživanju instituta „Risrč afers „, takođe, se 66 odsto izjasnilo da bi kancelar Kurc trebalo da ostane na vlasti do prevremenih izbora.

Uvođenje eksperata u prelaznu vladu podržava čak 73 odsto Austrijanaca, koji smatraju da je to vlada za očuvanje stabilnosti zemlje, a svega 27 odsto je protiv ove vlade.

Inače prelazna valda uspostavljena je nakon što je došlo do kraha koalicije Narodne partije (OVP) kancelara Kurca i FPO usled afere u koju je bio umešan dotadašnji lider slobodaraca Hajnc Kristijan Štrahe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar