U trendu

Gradonačelnik Graca: Zatvoriti granice, muškarce odbijati

Gradonačelnik Graca Zigfrid Nagl zatražio je oštrije delovanje austrijskih vlasti u suočavanju sa talasom izbeglica, što podrazumeva zatvaranje granica ka Sloveniji i zabranu ulaska muškarcima migrantima u Austriju.

On je, u intervjuu listu „Kronen cajtung“ predložio da se muškarcima principijelno zabrani ulazak u zemlju, dodajući da je svestan da će to izazvati „nemile scene“.

„Moramo zatvoriti granicu ka Sloveniji što je moguće bolje, jer je nemoguće bilo koju granicu učiniti potpuno nepropusnom“, naglasio je Nagl. On je uveren da će Nemačka zatvoriti svoje granice i da je to pitanje nedelja.

„Zbog toga nam je potreban Plan B, a to je zatvaranje granica prema Sloveniji“, podvukao je gradonačelnik glavnog grada pokrajine Štajerske, koja se graniči sa Slovenijom.

Nagl ističe da treba pružiti ruku pomoći porodicama, ženama, deci ili maloletnicima koji sami beže. „Za te ljude moramo naći mesta i pomoći im. Muškarcima koji žele kod nas moramo, međutim, jasno staviti do znanja da za njih nema mesta i to već sada, pre nego što uopšte krenu na put“, smatra on.

Nagl je podsetio da se na brodu koji se nalazi u opasnosti najpre spasavaju deca i žene, a ne i muškarci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.