Gradonačelnik izvršio samoubistvo zbog seksualnog uznemiravanja sekretarice?

U danima kada mnogi stanovnici Seula žale zbog smrti gradonačelnika Parka Von-Suna, javnost u Južnoj Koreji uzburkali su navodi da je ovaj političar seksualno uznemiravao jednu od svojih nekadašnjih sekretarica.

Park, koji je u petak pronađen mrtav u jednom šumovitom delu Seula, bio je liberal i reformista, ali i borac za prava žena, a u jednom trenutku i potencijalni kandidat za učešće na predsedničkim izborima predviđenim za 2022. godinu.

Ne otkrivajući tačan uzrok Parkove smrti, policija je saopštila da nema razloga da se sumnja na ubistvo, a gradski zvaničnici izjavili su da je gradonačelnik ostavio oproštajnu poruku u kojoj je izrazio žaljenje i zatražio da njegovo telo bude kremirano.

Pravna zastupnica Parkove bivše sekretarice, koju je on navodno seksualno uznemiravao, izjavila je da je prijava protiv gradonačelnika zbog toga policiji podneta 8. jula, dan pre nego što je njegov nestanak prijavila njegova ćerka.

Ova advokatkinja je rekla da je Park bivšoj sekretarici upućivao poruke i fotografije među kojima je bilo i onih čije se slanje smatra seksualnim uznemiravanjem, kao i da je gradonačelnik njenu klijentkinju izložio neželjenom fizičkom kontaktu, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.