U trendu

Gradonačelnik Portlanda: Ubijeni muškarci pokušali da zaštite žene od napada

Gradonačelnik Portlanda Ted Viler nazvao je danas herojima dvojicu muškaraca koji su izbodeni na smrt u pokušaju da zaštite dve žene koje je rasistički na verskoj osnovi verbalno napao jedan muškarac u metrou.

Policija je saopštila da će istražiti slučaj ekstremističke ideologije napadača iz Oregona koji je optužen za ubistvo dva muškarca koji su pokušali da intervenišu kada je osumnjičeni počeo da rasistički vredja dve žene u metrou u Portlandu, za koje se veruje da su muslimanke jer je jedna od njih nosila hidžab.

Napad se dogodio prvog dana muslimanskog meseca posta Ramazana i izazvao je šok medju stanovnicima Portlanda koji se uvek smatrao gradom poznatim po toleranciji i liberalnim stavovima, navela je agencija AP.

Džeremi Džozef Kristijan (35) priveden je zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo, pokušaj ubistva i zastrašivanja.

Ljudi koje žive u blizini kuće njegovih roditelja kazali su da je ta porodica mirna i da su često vidjali Kristijanovu braću, ali ne i njega.

Nasilnik je pre napada nožem povišenim glasom govorio o mnogim temama koristeći „govor mržnje i pristrasan jezik“, a zatim se usredsredio na žrtve, nakon čega su se umešala dvojica muškaraca.

Jedan muškarac je premunuo na licu mesta, a drugi u bolnici. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.