U trendu

Grosi stigao u Energodar, Zelenski spreman na susret sa Sijem

KIJEV – GENERALNI DIREKTOR Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi stigao je u grad Energodar i na teritoriju Zaporoške nuklearne elektrane.

Grosi je juče izjavio da pokušava da posreduje u dogovoru o merama zaštite ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje koju je okupirala Rusija, istakavši da je prilagodio svoje predloge u nastojanju da se postigne „iskorak u pregovorima“, preneo je Rojters.

AKO UKRAJINSKE trupe budu poražene u Bahmutu, onda će se Kijev brzo suočiti sa pritiskom međunarodne zajednice, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Zelenski je u intervjuu za AP izjavio i da je spreman da se sastane sa predsednikom Kine Si Đinpingom i razgovara sa njim.

SNAGE PRIVATNE paravojne organizacije Vagner, verovatno su zauzele industrijski kompleks na severu Bahmuta, dok nastavljaju da osvajaju grad oko kojeg se mesecima vode žestoke borbe, preneo je Njuzvik.

Snage Vagner grupe verovatno su zauzele industrijski kompleks AZOM u severnom Bahmutu i nastavljaju napredovanje, javlja američki Institut za proučavanje rata (ISW).

SEKRETAR SAVEZA bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je da nije samo Ukrajina poligon SAD za testiranje američkog biološkog oružja, već da su na meti i Gruzija, Moldavija kao i neke države-članice Šangajske organizacije za saradnju.

On je u Nju Delhiju rekao i da je neophodno da se u okviru organizacije razmotre pitanja osiguranja biološke bezbednosti, preneo je Sputnjik.

Prema rečima Patruševa, postoje neoborivi dokazi da Vašington vodi široku biološku aktivnost na teritoriji Ukrajine, kao i da su američke elite umešane u te procese.

UKRAJINSKE SNAGE spremaju nekoliko scenarija za kontraofanzivu u Zaporoškoj oblasti, izjavio je za Sputnjik član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

„Radi se i o kopnenoj i o operaciji desanta, povezanoj sa forsiranjem Dnjepra u zoni Energodara i Zaporoške nuklearne elektrane“, rekao je on.

MADRID ĆE PREDATI Ukrajini prvih šest tenkova „leopard“ odmah posle Uskrsa, koji katolička crkva obeležava 9. aprila, piše list „Pais“ pozivajući se na izvore u španskoj vladi.

Kako je navedeno, šest tenkova već je prošlo remont i ove nedelje učestvuju u vežbi gađanja na poligonu u južnoj Španiji.

Nakon dobijanja borbenog atesta, biće prevezeni morem u Poljsku, odakle će biti prebačeni u Kijev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar