U trendu

Habijan: Kako pričati s osobom koja očito ima neki bipolarni poremećaj

ZAGREB – Nakon izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da odbijanjem razgovora premijer Andrej Plenković krši Ustav, poslanik HDZ Damir Habijan pita „kako razgovarati s osobom koja očito ima neki bipolarni poremećaj“, vređa, a onda zove na saradnju.

„Kako razgovarati sa osobom koja očito ima neki bipolarni poremećaj, ne znam šta je drugo u pitanju. Jedan dan vas izvređa a drugi pozove na razgovor. Ili to zavisi od vremenskih prilika, nisam stručnjak po tom pitanju“, rekao je Habijan u Hrvatskom saboru komentiravši izjavu Milanovića.

Habijan tvrdi da je Plenković u više navrata pozivao predsednika Republike da razgovaraju, ali da u tome ima nekih granica.

Navodeći da je ponašanje Milanovića neobično, Habijan je kazao i da je Milanović svojim izjavama u vezi kosovske nezavisnosti i ruske agresije na Ukrajinu, ostao „jedan od retkih državnih zvaničnika koji ima proruske stavove“.

„S jedna strane imate osobu koja interno, kao predsednik države, u vlastitoj zemlji ruši stubove vlasti. S druge strane imate predsednika države koji u spoljnopolitičkim poslovima ruši međunarodni ugled i reputaciju Republike Hrvatske“, kazao je, između ostalog, Habijan, prenela je Hina.

Kao problematično navodi i to što Milanović određene osobe ne vređa samo politički, nego i na ličnoj osnovi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar