U trendu

Hamenei: Izrael je zloćudni tumor, Palestinu treba osloboditi

Vrhovni vodja Irana, ajatolah Ali Hamenei ocenio je danas da je Izrael „zloćudni tumor“ i na medjunarodnoj konferencije u znak podrške Palestincima koja se održava u Teheranu založio se za „potpuno oslobadjanje Palestine“.

„Taj tumor napreduje u fazama i njegovo lečenje takodje mora biti u fazama. Nekoliko intifada (palestinskih pobuna) i otpora omogućilo je ostvarivanje važnih etapa ali se to nastavlja do potpunog oslobadjanja Palestine“, rekao je Hameini na konferenciji, prenela je agencija Frans pres.

Na konferenciji koji Iran organizuje svake četiri godine u znak podrške Palestincima, učestvuje 80 degelacija, pretežno iz muslimanskih zemalja kao i propalestinski aktivisti.

Agencija AP podseća da je, s druge stane, novi američki predsednik Donald Tramp rekao da prema Iranu treba zauzeti oštriji stav i podržao Izrael.

Hamenei je rekao da Izrael predstavlja „prljavo poglavlje istorije“ i dodao da je to država koja je nastala „dovodjenjem Jevreja da nasele zemlju Palestinaca“, javila je agencija AP.

Iran nije nikad priznao Izrael kao državu, dok Izrael smatra Iran pretnjom i protivi se sporazumu šest svetskih sila sa Iranom o ograničavanju njegovog nuklearnog programa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar