U trendu

Hant ne veruje saudijskom objašnjenju o ubistvu Kašogija

LONDON – Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džeremi Hant izjavio je danas da objašnjenje Saudijske Arabije da je novinar Džamal Kašogi ubijen u tuči nije kredibilno.

On je istakao da će odgovor Britanije zavisiti od ishoda istrage, prenosi Rojters.

Turske i saudijske vlasti istražuju nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija (59), koji je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. oktobra i Istanbulu.

Saudijska Arabija, nakon što je prvobitno negirala bilo kakvu umešanost u nestanak Kašogija, u subotu je saopštila da je on ubijen u tuči u toj zgradi.

Turski mediji i pojedini zvaničnici navode da je kolumnistu „Vašington posta“ napalo 15 ljudi koji su mu odsekli prste i glavu. Telo Kašogija još nije pronađeno.

Ranije danas je objavljeno da je pronađeno vozilo saudijskog konzulata i da su turski istražitelji došli na parking u istanbulskom predrađu Sultangazi gde je, kako se veruje, automobil ostavljen pre dve nedelje.

Sultangazi se nalazi na oko 15 kilometara od zgrade konzulata.

Istražitelji koji sprovode istragu u vezi sa slučajem saudijskog novinara Džamala Kašogija prošle nedelje su pregledali druga vozila konzulata, samu zgradu konzulata, kao i rezidenciju generalnog konzula, podseća agencija AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar