U trendu

Haos: Pucnjava na protestu Gvaidovih pristalica u Karakasu

Na ulicama Karakasa su počeli sukobi sa Bolivarskom nacionalnom gardom, javljaju mediji. Čak je saopšteno da su se čuli i pucnji. Nije jasno ko puca na koga.
Ranije su se Huan Gvaido, koji se proglasio za predsednika Venecuele, i njegove pristalice okupili u Karakasu na auto-putu ispred vojne baze Karlota.

Pre toga je Gvaido pozvao građane Venecuele i vojsku da izađu na ulice kako bi okončali operaciju „Sloboda“ za svrgavanje predsednika države Nikolasa Madura.

Ambasada Venecuele u Moskvi objavila je video na kome je prikazana situacija u blizini avio-baze Karlota, gde se održava protest pristalica opozicionog lidera Huana Gvaida. Na snimku se vidi da je situacija u bazi mirna.

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je nakon pokušaja državnog udara u Venecueli, izjavio da vojska treba da podrži nacionalnu skupštinu.

Sjedinjene Američke Države više puta su pozivale vojsku Venecuele da pređe na stranu opozicije.

​Bolton je na svom nalogu na Tviteru napisao da oružane snage Venecuele „moraju da štite ustav i venecuelanski narod“. „Oni moraju da podrže Narodnu skupštinu i zakonske institucije protiv uzurpacije demokratije“, rekao je on.​

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.