U trendu

Haosu Londonu, kombijem u pešake, nožem na prolaznike, ima mrtvih (video)

Najmanje jedna osoba je ubijena, a više njih je povređeno u seriji incidenata koji su se dogodili na Londonskom mostu i u okolini mosta, saopštila je policija.

Najpre se vozač u belom kombiju zakucao u pešake na mostu, a potom je došlo do napada nožem na obližnjoj pijaci Borou.

Policija navodi da su naoružani policajci odgovorili na incident na pijaci i da su ispaljeni hici.

Policija navodi da ispituje i „treći incident“ u Voksholu.

Policija je navela da su incidenti na mostu i na pijaci povezani sa terorizmom, dok treći nije povezan.

Nekoliko osoba je povređeno u “incidentu“ koji se dogodio na Londonskom mostu kada je kombi uleteo u pešake. Most je zatvoren za saobraćaj u oba pravca, saopštili su zvaničnici.

https://twitter.com/RouserNews/status/871126671927193601

BBC je preneo da je policija uhapsila vozača, međutim informacije su i dalje konfuzne, te pojedini mediji prenose da se traga za tri osumnjičene osobe.

Britanski mediji navode, pozivajući se na tvrdnje očevidaca, da nekoliko osoba leže na ulici sa povredama u predelu vrata.

Policija je takođe saopštila da traga za tri osumnjičene osobe koje su možda naoružane posle ta dva incidenta, prenosi BBC. Policija dodaje da za sada nije poznato da li su incidenti povezani.

London: Više od jedne žrtve, tri incidenta

Više od jedne osobe je ubijeno na Londonskom mostu u prvom od nekoliko incidenata koji su se u subotu uveče dogodili u centru Londona, javlja BBC pozivajući se na policiju.

Policija nam je rekla da ima više od jednog nastradalog u incidentu na mostu, navodi BBC, a policija je u međuvremenu saopštila da interveniše na trećem incidentu koji se dogodio u Voksholu na jugu Londona.

Posle incidenata koji su se dogodili na mostu i pijaci Borou market, dogodio se i treći incident. Policija navodi da su naoružani policajci odgovorili na incident na pijaci i da su ispaljeni hici.

AP je javio da policija apeluje na građane da ostanu mirni i da budu na oprezu.

Londonska policija je nešto ranije saopštila da postoje navodi o izvesnom broju povređenih, a možda i poginulih posle incidenta u kojem je kombi pregazio pešake na Londonskom mostu, a pominje se još jedan incident na obližnjoj pijaci Borou market gde je došlo do napada nožem.

Britanski mediji navode, pozivajući se na tvrdnje očevidaca, da nekoliko osoba leže na ulici sa povredama u predelu vrata.

Policija je takođe saopštila da traga za tri osumnjičene osobe koje su možda naoružane posle ta dva incidenta, prenosi BBC. Policija dodaje da za sada nije poznato da li su incidenti povezani.

Premijerka Tereza Mej je obaveštena o situaciji i u kontaktu je sa zvaničnicima. O noćašnjim incidentima je obavešten i američki predsednik Donald Tramp.

Kako prenose britanski mediji, policija interveniše u delu grada Vokshol gde se verovatno dogodio i treći incident, a koji je pun pabova i barova.

Nakon incidenta u kojem je kombi naleteo na grupu pešaka na Londonskom mostu BBC je ranije preneo izjave očevidaca koji su videli troje povređenih ljudi kako leže na zemlji.

Policija je uhapsila napadača, prenosi BBC takođe pozivajući se na očevice.

Oni su naveli da je policija odvela muškarca sa lisicama na rukama koji je bio bez košulje.

U međuvremenu, jedan očevidac je ispričao da je čuo pucnjavu iz pravca mosta, prenosi Skaj njuz.

Prethodno su mediji javili da je beli kombi uleteo među pešake na Londonskom mostu, a na lice mesta stiglo je desetak policijskih automobila.

Kako prenosi Rojters, policija je pozvala pešake da izbegavaju tu oblast, dodajući da ispituju incident.

BBC je javio da je povređeno pet osoba kada je na njih naletelo vozilo koje je došlo iz pravca centra grada, a vozio ga je muškarac.

Gradska služba za javni saobraćaj saopštila je da je na zahtev policije zatvorila železničku stanicu kod Londonskog mosta kao i još dve stanice.

U Mančesteru je 22. maja bombaš samoubica usmrtio 22 osobe na koncertu američke pop pevačice Arijane Grande, a pre nepuna tri meseca napadač je pokosio vozilom pešake na Vestminsterskom mostu i potom nožem napao policajca ispred parlamenta.

Policija:Incidenti na mostu i pijaci proglašeni za terorizam

Lodonska policija saopštila je da su incidenti na Londonskom mostu i pijaci Borou proglašeni za terorističke napade, dok treći incident koji se dogodio u delu grada Vokshol sa njima nije povezan, prenosi Rojters.

Policija navodi da je u trećem incidentu reč o ubadanju nožem, ali se ne dovodi u vezu sa terorizmom.

Oni su incident na Londonskom mostu, kao i ubadanje nožem koje se dogodilo na pijaci koja je poznata po noćnom životu, proglasili za terorizam.

BBC navodi da su pristalice Islamske države pozdravile noćašnje incidente na društvenim mrežama, ali još niko nije preuzeo odgovornost za napade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar