najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hilari Klinton kritikovala Trampa ispred njegovog kazina

Bivši američki državni sekretar i favorit za nominaciju Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima Hilari Klinton iskoristila je priliku da oštro kritikuje svog republikanskog rivala Donalda Trampa na skupu koji je održan u Las vegasu i to baš ispred jednog kazina u njegovom vlasništvu.

Skup je organizovao moćni Sindikat radnika u ugostiteljstvu, koji želi da sindikalno organizuje zaposlene u Trampovom kazinu, a na događaj je pozvano više kandidata za američkog predsednika, ali se pojavila samo Klintonova, prenela je agencija AP.

Hilari Klinton je došla u crvenom odelu, u skladu sa bojom majica Sindikata, i pozvala radnike da „kažu “Ne“ Donaldu Trampu“.

„Neki ljudi kažu da je Tramp zabavan. Ja ne mislim da je zabavno kad neko vređa migrante i kad neko vređa žene. Ako ćete biti u trci za predsednika, potrebno je da predstavljate sve građane SAD, uključujući vredne i radne ljude“, istakla je ona.

Sindikat radnika u ugostiteljstvu je više od godinu dana pokušavao da organizuje radnike u Trampovom hotelu u Las Vegasu, pre nego što je taj američki milijarder najavio kandidaturu.

Sindikat navodi da im se u međuvremenu obratilo oko 500 radnika tog hotela, koji žele da ih oni zastupaju.

Izvršni potpredsednik Trampove organizacije i njegov sin Erik Tramp izjavio je da su radnici tog hotela uglavnom zadovoljni i da kategorički odbijaju sindikalno organizovanje.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike