U trendu

Hilari Klinton: Najbolji dani tek pred nama

Demokratska kandidatkinja Hilari Klinton je na poslednjem mitingu u Severnoj Karolini pozvala glasače da odbace „mračnu viziju“ republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Klinton je poručila da nema razloga da „najbolji dani Amerike ne budu pred nama“. Ona je rekla da treba prevazidji razlike i istakla da želi da bude predsednica svih Amerikanaca – demokrata, republkanaca, nezavisnih.

Podršku su na mitingu u Raliju, glavnom gradu Severne Karoline, došle da pruže broje zvezde, medju kojima muzičari Džon Bon Džovi i Lejdi Gaga.

Hilari Klinton, uz koju je bio i njen suprug i bivši predsednik Bil Klinton, rekla je oduševljenim pristalicama da „posao tek počinje“ posle izbornog dana.

Završne sate kampanje Hilari Klinton je nastojala da ponudi glasačima pozitivnu viziju, a poslednje obraćanje pristalicama imaće na aerodromu u okrugu Vestčester, u državi Njujork.

Na mitingu podrške Hilari Klinton u Filadelfiji u ponedeljak uveče se okupilo rekordnih 44.000 ljudi. Poslednjeg dana kampanje demokrate su održale miting i u Mičigenu.

Predsednik Barak Obama pozvao je glasače da „odbace strah i izaberu nadu“.

„Kladim se da ćete sutra odbaciti strah i glasati za nadu“, poručio je glasačima odlazeći predsednik, koji je govorio na skupu posle svoje suprug Mišel i Bila Čelsi Klinton.  

U Filadelfiji je aktuelna prva dama Mišel Obama poručila glasačima da se „suprostave onima koji žele da nas podele i zaplaše“.

Mišel Obama je rekla i da je podrška koju je pružila Hilari Klinton da postane predsednica možda najvažnija stvar koju je uradila kao prva dama.

Bivši predsednik Bil Klinton je u Filadelfiji govorio u ime svoje supruge i poručio glasačima da moraju da se odluče kakve promene žele da postignu ovim izborima.

Muzička legenda Brus Springstin je rekao okupljenima da odluka Klinton ili Tramp ne može da bude jasnija i da se kandidatura Hilari Klinton zasniva na „inteligenciji, iskustvu i pripremi“, kao i viziji Amerike „u kojoj se svi računaju“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike