najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hilari Klinton ne boluje od drugih bolesti, samo upala pluća

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton, pored upale pluća, nema drugih zdravstvenih problema, pa se očekuje da će se sredinom nedelje vratiti predizbornoj turneji, njen portparol Brajan Falon.

„Očekujem da će do sredine ili kraja nedelje ona vratiti predizbornoj turneji“, rekao je Falon za američku televiziju MSNBC dan nakon što je Klintonovoj (68) pozlilo tokom komemoracije povodom 15-godišnjice terorističkih napada u Njujorku.

Falon je dodao da će kampanja objaviti najnovije zdravstvene podatke kako bi zaustavila „dugotrajnu zabrinutost oko zdravlja Klinton“, prenosi AFP.

Priznao je, međutim, da je njen tim pogrešno postupio time što nije pružio informacije, nakon što je demokratskoj predsedničkoj kandidatkinji pozlilo tokom vikenda, prenosi Rojters.

„Mogli smo bolje to da rešimo u smislu da brže obezbedimo više informacija“, rekao je Falon.

Klinton je ranije otkazala zbog bolesti za danas zakazan predizborni skup u Kaliforniji, a mediji špekulišu da bi njeno zdravstveno stanje moglo biti odlučujući faktor u prilog njenom rivalu republikanskom kandidatu Donaldu Trampu koji mesecima tvrdi da ona nije fizički podobna da bude predsednica SAD.

Šteta je još veća zbog toga što su Klintonova i njen tim čitavih osam sati izbegavali da se oglase o njenom zdravstvenom problemu.

Doktorka Liza Bardak, koja je Klinton pregledala u njenoj kući, rekla je da je Klinton pozlilo na komemoraciji povodom 15-godišnjice od terorističkih napada na SAD, jer je dehidrirala, a ima i upalu pluća.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike