najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Hilari u Rusiji zaboravila poverljiva dokumenta

FBI je objavio je nove detalje istrage Hilari Klinton, iz kojih sledi da se ona dok je bila državna sekretarka nemarno odnosila prema dokumentima u papiru.

U okviru istrage o prepisci kandidatkinje Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton objavljeno je 189 stranica materijala.

U njima se navode novi detalji o radu Klintonove na mestu državnog sekretara. Konkretno, tokom jedne od poseta Rusiji Klintonova je zaboravila u hotelskoj sobi poverljive dokumente, preneo je „Ej-Bi-Si njuz“.

Direktor FBI Džejms Komi smatra da je kandidatkinja za američkog predsednika tokom mandata u funkciji državnog sekretara bila „krajnje nemarna“ prema poverljivim informacijama.

Prema navodima „Ej-Bi-Si njuza“ dokumenti objavljeni u petak pokazuju da dok je Klintonova bila u poseti Rusiji, u vreme dok je vršila funkciju državnog sekretara SAD, njen pomoćnik je u hotelsku sobu doneo poverljive dokumente. Dokumenti su ostali u sobi kada su je Klintonova i njen pomoćnik napustili.

Prema navodima FBI, fascikla sa dokumentima nije trebalo da bude doneta u hotelski apartman u Rusiji.

Najveći deo elektronske pošte Klintonove koji je povratio FBI navodno će biti objavljen tek nakon predsedničkih izbora u SAD u novembru.

Fondacija „Džudišl voč“ pokrenula je tužbu zahtevajući da se objavi svih 14.900 imejlova Klintonove koje je otkrio FBI. Klintonova je 2014. objavila više od 55.000 mejlova islednicima američkog Stejt departmenta, navodeći da se u dokumentima nalaze samo informacije vezane za posao. Ona je priznala da je izbrisala 33.000 mejlova, prenosi Sputnjik.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike