U trendu

Hillari Klinton: Tramp nije kvalifikovan da bude predsednik SAD

Hilari Klinton je u jednoj od svojih najoštrijih izjava o mogućem kandidatu Republikanske stranke, Donaldu Trampu, danas rekla da on „nije kvalifikovan“ da bude predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

U intervjuu za CNN, najverovatnija predsednička kandidatkinja Demokratske stranke je izrazila sumnju u Trampovu sposobnost da upravlja složenim spoljnopolitičkim pitanjima i osudila njegove, kako je rekla, „neodgovorne, nepromišljene, opasne izjave“.

Kao takve izjave, Klinton je navela to što je Tramp nedavno kritikovao Veliku Britaniju, hvalio vodju Severne Koreje, izrazio sumnju u ulogu SAD u NATO.

Za razliku od Trampa, rekla je Klinton o sebi, ona zna „koliko je to težak posao“, te je zato „zaključila da on nije kvalifikovan da bude predsednik Sjedinjenih Država“.

Hilari Klinton je u intervjuu izrazila uverenje da će biti kandidatkinja Demokratske stranke na predsedničkim izborima  jer već vodi ispred stranačkog rivala, senatora Bernija Sandersa.

„Praktično, to je već gotovo. Nema šanse da to ne budem ja“, rekla je Klinton kojoj za stranačku nominaciju nedostaje podrška svega 90 delegata, mada je Sanders u poslednje vreme pobedjuje i tvrdi da će on biti pobednik julske konvencije Demokratske stranke.

Govoreći o podelama u svojoj stranki, Klinton je rekla da je ona privržena jedinstvu, ali i da će Sanders morati da doprinese približavanju stranačkih krila. Podsetila je da je ona 2008. izgubila stranačke izbore od Baraka Obame, ali ga je potom podržala i vodila za njega kampanju pred izbore za predsednika SAD.

„Ma kakve bile razlike medju nama, one su blede u poredjenju s Republikanskom strankom“, rekla je Klinton.

Klinton je rekla da je spremna za borbu s Trampom, ali da će debatu ograničiti na suštinska pitanja i na svoje kvalitete, ne ulazeći u napade na ličnost, jer „kada udjete u borbu s nasilnikom, on će vas povući naniže, na svoj nivo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar