U trendu

HK: Aerodrom ponovo zatvoren, Kina obavlja vežbe blizu granice

HONGKONG – Već drugi dan letovi sa aerodroma u Hongkongu su obustavljeni zbog protesta, nakon što su demonstranti zauzeli sve terminale, a na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vide oklopni transporteri Narodne policije kako idu ka lokaciji u Šenženu gde se održavaju vežbe, prenosi AP.

Zvanični Peking navodi da su vojska i jedinice obaveštajnih službi počele velike vojne vežbe, koje nikako nisu povezane sa uličnim neredima, a koje se održavaju u Šenženu, udaljenom 25 kilometara od Honkonga.

Američki CNBC prenosi da je službeni list Komunističke partije Kine „Pipl dejli“ objavio na društvenim mrežama da je Narodna oružana policija u Šenženu spremna da spreči „nerede, uznemiravanja, veliko nasilje i zločin i pitanja socijalnog osiguranja u vezi s terorizmom“.

Kako dalje navodi CNBC, u kineskom izdanju „Global tajmsa“ jutros je objavljena vest da „ukoliko hongkonški demonstranti ne mogu da pročitaju signal o naoružanoj policiji koja se okuplja u Šenženu, oni traže samouništenje“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.