U trendu

Holivudske zvezde traže pravdu: Ubila manijaka, a nju zatvorili (foto, video)

Slavne glumice, pevačice i starlete traže pravdu za ženu koja je poslednjih 13 godina provela zatvoru jer je ubila muškarca koji je držao kao seksualnu robinju kada je imala samo 16 godina, piše Daily Mail.

Sintiju Braun je makro pod imenom Kutrot podvodio drugim muškarcima. Verbalno, fizički i seksualno je zlostavljao i na kraju prodao agentu za nekretnine iz Nešvila, Džoniju Alenu (43).

Kad je Alen doveo u svoj dom, ugledala je oružje i pomislila da planira da je ubije. Braun je ispričala na sudu da je Alen ležao pored nje u krevetu pokušavajući da je prisili na seks. Jednom prilikom zgrabio je za prepone, a ona se odupirala. Slutila je da će joj se nešto loše dogoditi.

Kad je videla da se Alen okrenuo nameravajući nešto da uzme, Sintija ga je preduhitrila i izvukla pištolj koji je uzela od svog makroa. Nakon što ga je ubila, sela je u auto i odvezla se u Kutrotovu hotelsku sobu. On je pobesneo i prisilio je da se reši dokaza. Nadzorne kamere snimile su je kako ostavlja oružje i vozilo na parkiralištu ispred marketa Valmart.

Braun je na sudu priznala da je ubila Alena, ali je tvrdila da je bila u strahu za svoj život. Međutim, tužilaštvo je utvrdilo da je motiv ubistva bila pljačka jer je Braun uzela Alenov novčanik nakon što ga je upucala. Braun je na sudu svedočila da je Kutrot tukao, davio i upirao joj pištolj u glavu. Kazala je i da je snabdevao tabletama od kojih je bila paranoična i da je redovno silovao.

– Tačno je da je ubila čoveka, ali duboko žali zbog toga, bila je još dete, a on je iskorišćavao – rekla je Deri Smit, osnivačica organizacije „Ukinite ropstvo“.

Osuđena je na 51 godinu zatvora za ubistvo prvog stepena i prostituciju. Smeštena je u zatvor za žene u Tenesiju. U dokumentarcu koji govori o životu ove mlade žene otkriveno je kako su tri generacije žena iz njene porodice bile žrtve silovanja i prostitucije.

https://www.youtube.com/watch?v=SCmdKAbtzCE

– Ona jednostavno nije imala šanse – rekla je Smit.

Njena majka na sudu je rekla da je tokom trudnoće sa Sindtijom svakodnevno pila velike količine alkohola. Devojčina odbrana tvrdila je da bila smanjeno uračunjljiva u trenutku zločina jer joj je kao detetu dijagnostifikovan fetalni alkoholni sindrom koji može uticati na kognitivne sposobnosti i kontrolu impulsa.

Devojčin očuh je bio alkoholičar koji je pred njom tukao majku. I sama Sintija se odala alkoholu vrlo rano – već sa 9 godina. Kao tinejdžerka, dok je bila u hraniteljskoj porodici, počela je da puši marihuanu i uzima ekstazi.

Makroa Kutrota, pravim imenom Garion Mekloten, upoznala je dok je bio u zatvoru. Počela je za njega da prodaje krek. Nakon što je oslobođen jedno veče je odveo u motel i dao joj alkohol za koji sumnja da je bio pomešan s opijatima. Kad se onesvestila silovao je satima. Prisilio je na prostituciju, a muškarcima je prodavao za 250 dolara.

Brown je već 13 godina iza rešetki. U zatvoru je završila srednju školu i trenutno je na putu da stekne diplomu. Njen slučaj postao je opet aktuelan nakon što se na Tviteru pojavila njena fotografija uz  #FreeCyntoiaBrown.

Sada zvezde poput Kim Kardašijan, Kare Delevinj i Rijane, koristeći svoju moć i uticaj traže pravdu za Sintiju. Kardašijan je kazala da je angažovala svoj pravni tim kako bi pomogli devojci.

– Srce mi se slama kad vidim da je devojka, koja je žrtva prostitucije i koja je imala hrabrosti da uzvrati udarac, osuđena na zatvor do kraja života – napisala je Kim na Tviteru.

– Moramo da učinimo više, moramo da uradimo pravu stvar. Pozvala sam svoje advokate da vide mogu li ovo da isprave – napisala je Kim u nastavku.

Sudbina ove devojke zaprepastila je model i glumicu Karu Delavinj.

– Sistem je toliko nazadan. Ovo je van svakog razuma – napisala je Kara.

https://twitter.com/MsEddah/status/932950770701537280

Uz Sintiju je stala i poznata pevačica Rijana koja je poručila da se nekako kroz vreme definicija pravde potpuno izokrenula.

– Svako od vas je odgovoran za kaznu ove devojke. Nadam se da nemate decu jer isto ovako mogu da kazne vašu kćerku, koja je već dovoljno kažnjena u životu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar