U trendu

Holivudski glumci na klimatskom skupu u Filadelfiji

Više od 1.000 ljudi, medju kojima i holivudski glumci Deni Glover, Suzan Sarandon i Šejlin Vudli, pozvalo je na klimatskom skupu u Filadelfiji uoči konvencije Demokratske stranke, na nastavak borbe za rešavanje problema klime i životne sredine.

U Filadelfiji će danas početi konvencija Demokratske stranke na kojoj će Hilari Klinton biti zvanično imenovana za kandidata za predsedničke izbore u SAD.

Glumica Suzan Sarandon koja se zalagala kandidaturu Bernija Sandersa, rekla je da je odziv na skupu dokaz da je u pitanju pokret, a ne kult ličnosti kako su tvrdili pojedini kritičari.

„Naša obaveza nije okončana. Nije reč samo o jednim izborima… Mi želimo stvarnu, progresivnu politiku i da zahvalimo Berniju (Sandersu) jer je izazvao ovu iskru. Sada smo budni i moramo da ostanemo budni“, rekla je ona.

Mnogi okupljeni na skupu imali su majice ili bedževe s likom Sandersa, a pojedini su nosili transparente na kojima je pisalo „Berni za predsednika“.

Na dogadjaju koji je organizovan uoči konvencije, malo se govorilo o izvesnoj kandidatkinji demokrata Hilari Klinton, a jedan govornik je uporedio Sandersa i Klintonovu rekavši: „Preuzeli smo Demokratsku stranku“.

Konvencija Demokratske stranke trajaće do 28. jula, kada se očekuje da Hilari Klinton prihvati kandidaturu partije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.